2010-10-15 13:01:41• hírek • Szatmár.ro

A Szamos októberi száma

Szombaton, október 16-án jelenik meg a Szamos kulturális szemle októberi száma, amelyben verseket találhatunk Katona Sándor és George Vulturescu szatmári költőktől.

Beszélgetést közöl a lap Kiss Sándor matematikussal doktori értekezésének megvédése alkalmából, aki gondolatébresztő közösségi töprengéseket is jegyez. A lap méltatja Mario Varga Llosát abból az alkalomból, hogy ő kapta az irodalmi Nobel díjat. A szerkesztők két riportjának fordításával emlékeznek meg Tiprok József nemrég elhunyt újságíró munkásságáról.

Muhi Sándor a szatmári épületek díszeiről írt sorozatát folytatja, akárcsak Mandula Tibor a magyarság történetét, aki megemlékezik az aradi vértanúkról is. Sike Lajos a Széchenyi-Kussuth vitát elemzi, Csirák Csaba pedig Almási István zenetudós munkásságát méltatja, s bemutatja a Szentlélek templom oltárképén ábrázolt Tomori Pál érsek életútját.

Fazekas Lóránd a Szatmár megyei tumbákról, illetve az Őrvidék néprajzáról írott anyaggal jelentkezik, Bura László pedig folytatja érdekes szómagyarázatait.

A Szamost a Szatmári Magyar Hírlap szombati számával együtt ingyenesen kapják kézhez az olvasók.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: